Składniki: ( ok. 12 sztuk )
* 2
szklanki mąki
* 3/4 szklanki cukru
* 2
łyżki kakao (ciemne, z wiatraczkiem)
* 2
łyżeczki proszku do pieczenia
* 1
jajko
* 1
szklanka mleka
* 100g.
stopionego tłuszczu np. masło ( ostudzić )
* tabliczka białej czekolady
* 2 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie :
1. Zmieszać
wszystkie suche składniki ( mąka, cukier, kakao, proszek do pieczenia, wiórki, pokruszona czekolada).
2. W osobnej misce zmieszać mokre( roztrzepane jajko, mleko, masło),
dodać je do suchych i delikatnie wymieszać wszystko
razem. Nie potrzeba miksera.
2. Nakładać do papilotek 2/3 wysokości.
3. Piec 20-25 min. w temperaturze 200
stopni.
Smacznego :)
Marcia wyszły! pyszne, w ciągu pół godz zjedzone przez Witków :)
OdpowiedzUsuń